Veel stof in huis, wat nu? l L&S Housekeeping

Veel stof in huis, wat nu?


Veel stof in huis, wat nu?

Stof, stof en nog eens stof. De pluizen komen ons soms sneller opnieuw tegemoet dan we zouden willen. En dat is meestal niet zonder reden. Misschien hebt u vaak tocht in huis of staan er spullen die het stof makkelijker vasthouden? Deze zaken kunnen een van de redenen zijn voor veel stof in huis. We weten één ding alvast zeker: het is heel vervelend als dat hardnekkige stof weer de kop opsteekt.

Waar komt al die vuiligheid vandaan?

Stof lijkt onuitputtelijk en dat is het jammer genoeg ook … Stof bestaat uit kleine deeltjes materiaal die rondzweven en dan terechtkomen op een oppervlakte. Het kan gaan om huidschilfers, haar, stukjes textiel, deeltjes natuurlijk materiaal, etc. Als er zich te veel stof opstapelt in een ruimte kunnen er gezondheidsrisico’s optreden. Zo is er een toenemend risico op allergieën zoals huisstofmijt.

Veel stof in huis vermijden

Stof kan u bijna niet vermijden, maar u kan er wel voor zorgen dat het zo weinig mogelijk kans heeft om op te hopen. Zo houdt u best het stof van buitenaf ook effectief buiten. Een mat bij de deur leggen kan helpen om vuiligheid van buitenaf te weren. Met een opgeruimd huis komt u al heel ver. Hoe meer meubels of rondslingerende spullen in huis, hoe meer stofvangers u in huis heeft. Het stof kan zich dan makkelijk ophopen rond de spullen. Daarnaast is het handig als u beddengoed, tapijten en gordijnen regelmatig eens goed uitschudt. Met warmer weer droogt u uw was het best buiten.

Wat we vaak nog vergeten is het schoonmaken van roosters en ventilatiekanalen zoals het rooster van de dampkap, airco of verwarming. Deze toestellen vangen veel stof en kunnen het ook verspreiden. Regelmatig schoonmaken is dus the way to go.

veel stof in huis

Hoe kan u het dan verwijderen?

Ligt er toch te veel stof in huis? Dan helpt het om eerst grondig te stofzuigen om het meeste stof weg te krijgen. Gooi die plumeau maar weg, want die verplaatst het stof alleen, maar verwijdert het niet. Na het stofzuigen kan u met een natte doek of microvezeldoek het stof afnemen. Ziezo, klaar is kees!

Hebt u een viervoeter in huis rondlopen die veel haar verliest? We schreven al eens een blog over hoe u het best dierenharen kan verwijderen.

veel stof in huis

Onze poetshulpen nemen het poetsen voor hun rekening

Bent u liever niet zelf in de weer met een stofzuiger of dweil? Geen probleem! Een van onze poetshulpen helpt daar met plezier bij. Aarzel niet om ons te contacteren.

veel stof in huis