Hoe zorgt u voor een frisse geur in huis? l L&S Housekeeping

Hoe zorgt u voor een frisse geur in huis?


Hoe zorgt u voor een frisse geur in huis?
Een onaangename geur in huis is geen pretje, maar het valt soms vaker voor dan we zouden verwachten. Tijdens de wintermaanden houdt u de ramen en deuren vaker dicht en staat de verwarming hoger. Onaangename geurtjes verspreiden zich dan sneller in huis. Hoe zorgt u nu voor een frisse geur in huis? Wij geven u enkele tips mee.

Boosdoener zoeken

Een muffe geur in huis kan veroorzaakt worden door verschillende factoren. Vaak merkt u het niet meteen zelf op van waar de geur precies komt. Afhankelijk van de oorzaak, kan u maatregelen nemen om een onaangename geur te verhelpen. Voorkomen is ook beter dan genezen natuurlijk. Uw huis voldoende verluchten is sowieso een goed idee.

Let op! Verlucht uw huis voor de aankomst van de poetshulp, zodat de ramen dicht kunnen tijdens het poetsen. Tijdens de winter poetsen in een huis van amper 10 graden is veel te koud en ligt onder de wettelijke grens die is vastgelegd. Eenmaal de poetshulp weg is, kan je de ramen weer openen

Slaapkamer

’s Ochtends een uurtje of twee de ramen laten openstaan is voldoende om een onaangename geur te doen verdwijnen. Naast het verluchten van de slaapkamer, helpt ook het wassen van de lakens. Wist u dat u best om de twee weken uw lakens wast?

frisse geur in huis

Keuken

Komen er geurtjes van etensresten uit uw vuilniszak? Een beetje kattenbakvulling aan de onderkant van de zak kan het vocht opnemen en de geur doen verdwijnen. Hebt u geen kattenbakkorrels in huis? Baking soda doet het even goed! Ook azijn en citroen zijn wondermiddeltjes die geurtjes absorberen. Zet een schaaltje azijn op verschillende plaatsen in huis of steek een halve citroen in een draaiende vaatwasmachine.

frisse geur in huis

Woonkamer

Geurstokjes of geurkaarsen kunnen uw woonkamer een frissere geur geven. Vergeet u ze misschien te vervangen of aan te steken? Dan is een automatische luchtverfrisser een beter idee.

frisse geur in huis

Wil je altijd een frisse geur in huis?

Liefst altijd een frisse geur in huis hebben? Daar helpen onze poetshulpen je graag mee verder. Interesse? Aarzel niet om ons te contacteren en we bekijken wat de mogelijkheden zijn.